Христо Маринов: Всички взеха това, за което бяха готови

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов изрази задоволство от представянето на родните състезатели на Световното първенство в Будапеща. Там българските борци спечелиха четири медала - при жените Тайбе Юсеин спечели титла, а Биляна Дудова се окичи със сребро. При мъжете отличия бяха извоювани само от класиците - Кирил Милов се поздрави със сребро, а Аик Мнацаканян си тръгна от Унгария с бронз.

“Искам да кажа, че момичетата и момчетата ме направиха истински горд и щастлив в Унгария. Почувствах се удовлетворен от това, което направиха. Направиха това, което заслужават. С изключение на Биляна, която беше ощетена, всички взеха това, за което бяха готови. Тайбе доказа, че заслужава първото място.

Кирил Милов ме изненада много приятно. Той е изключително млад състезател, но показа, че дори и на 21 години може да побеждава световни шампиони и борци от голям ранг. Поздравявам ги и им пожелавам успех догодина, а на Олимпийските игри да са още по-успешни”, каза Маринов.

“Тръгнахме с по-млад състав и две категории по-малко. Отдавна нямахме медали от световно първенство, но сега успяхме. Трябваше да имаме още медалисти, но този път не се получи”, добави Армен Назарян.

 

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg  ФОТОГАЛЕРИЯ от пресконференцията ТУК!!!

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти