Предстои Ел Класико на неочакваните герои

Голямата новост в първото за сезона издание на Ел Класико е отсъствието на суперзвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Аржентинският майстор получи контузия седмица по-рано, докато фамозният португалец напусна без сълзи “Сантиаго Бернабеу”. На сцената трябва да излязат нови герои. Сред заподозряните за тези роли са Филипе Коутиньо и Гарет Бейл. Основният фаворит за “Златната топка” Лука Модрич и уругвайският нападателен хищник Луис Суарес също ще бъдат следени зорко от камерите.

Наставникът на домакините Ернесто Валверде има сериозни проблеми в защитния вал и там контузиите го принуждават да заложи отново на Жерард Пике и Клеман Лангле. Артур все по-често е титуляр за каталунците, уравновесявайки играта в средната зона. Голямата въпросителна пред Юлен Лопетеги е схемата на играта: 4-3-3 или 4-4-2. Баският специалист се колебае дали да заложи на обичайното си атакуващо трио Бейл, Карим Бензема и Марко Асенсио или да смени някой от тях за сметка на възстановения Иско. Любопитно е да видим дали Лопетеги ще изневери на своя “тики-така” стил, или ще прибегне до познатата методика в играта на мадридчани от предните издания на сблъсъка - кинжални контри и висока преса.

Дани Карвахал е големият отсъстващ от състава на “лос бланкос” и на него място навярно ще се появи по-защитният Начо Фернандес, а не “шилото” Алваро Одриосола. Колебанията на Барса на десния бек също са на дневен ред: техничният Сержи Роберто или по-бързият Нелсон Семедо.

“Блаугранас” са неудържими на своя стадион в Примера, като в последните си 41 мача имат 33 победи и осем равенства. Статистиката в последните години обаче в полза на Мадрид - две победи и две ремита от четири срещи. Ако Реал загуби този мач, може да падне в долната половина на таблицата, което трудно ще бъде преглътнато от мадридистите. Барса е на върха в класирането, макар че записа само една победа от последните пет двубоя в Ла Лига. Едно е сигурно - този мач обещава зрелище! Сблъсъкът днес е с начален час 17:15 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3. Вероятни състави: Барселона: Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Ракитич, Бускетс, Артур; Дембеле, Луис Суарес, Коутиньо Реал Мадрид: Куртоа; Начо, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Бейл, Бензема, АсенсиоМИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти