Тотнъм се насочва към защитник на Фиорентина, Моуриньо го наблюдава на живо

Тотнъм проявява сериозен интерес към изгряващия талант на Фиорентина - Никола Миленкович. С продължаващите сериозни съмнения около бъдещето на Тоби Алдервейрелд, “шпорите” се присъединяват към отборите, които следят отблизо сръбския защитник, който се представя отлично от началото на сезона и дори отбеляза два гола в Серия А. Интересен факт е, че защитникът премина при "виолетовите" почти по едно и също време с българския талант от Славия - Петко Христов.

Белгиецът Алдервейрелд има година от контракта си, а задействането на опция за удължаването му с година, ще свали цената му на едва 25 милиона паунда. Самият защитник пък наскоро отново наля масло в огъня, след като заяви, че не мисли да подновяване на договора си. Това е накарало “шпорите” да се оглеждат по-сериозно за нови попълнения в центъра на отбраната, а 20-годишният сърбин е сред водачите в списъка на Маурисио Почетино.

Той е сред наблюдаваните възможности и от страна на Манчестър Юнайтед, които също търсят човек, който да стабилизира изявите в сърцето на отбраната, а в подобна операция ще се надяват на помощ от страна на съотборника на Миленкович в националния отбор - Неманя Матич. В подкрепа на тази теза идва и присъствието на Жозе Моуриньо на трибуните по време на срещата между Черна Гора и Сърбия (0:2), макар че Матич бе контузен и не взе участие.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти