Пет от пет за Ливърпул! Мърсисайдци триумфираха и над Тотнъм на "Уембли" (видео)

Перфектният старт на Ливърпул от началото на сезона продължи с победа с 2:1 над Тотнъм на "Уембли". Лидерът в Премиър лийг отново показа много стабилна игра и заслужено надделя над един от директните си конкуренти за челните места. Жоржиньо Вайналдум (39') и Роберто Фирмино (54') се разписаха за мърсисайдци, които вече имат пет победи от пет мача, в които допуснаха едва два гола. Ерик Ламела вкара за домакините в добавеното време. За "шпорите" това бе втора поредна загуба, след като в миналия кръг те отстъпиха и на Уотфорд.

Мениджърът на домакините Маурисио Почетино нe можеше да разчита на двама от най-ключовите си футболисти - капитанът Юго Лорис и Деле Али, които са контузени. В отбора се завърна Сон Хюн-Мин, който обаче бе оставен на пейката за началото. Хари Уинкс стартира като титуляр за първи път от февруари. Мишел Ворм застана на вратата, а Ерик Дайър и Дани Роуз също започнаха.

Юрген Клоп бе направил само една промяна в състава си - Наби Кейта започна вместо Джордан Хендерсън. Фабиньо остана на скамейката, като все още чака своя официален дебют за мърсисайдци. Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане отново водеха "червената атака".

Още в първата минута Роберто Фирмино прати топката във вратата на Ворм, но попадението бе отменено заради засада на Садио Мане. Сенегалецът посегна към топката, но така и не успя да играе с нея. Засадата обаче бе маркирана.

Секунди след това Фирмино и Мане отново опитаха да комбинират в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер. @@@ Първите минути бяха изцяло за Ливърпул. В 22-рата Ерик Дайър върна лошо топката назад, от което се възползва Мохамед Салах, който се вряза на скорост между двамата централни бранители на Тотнъм и стреля, но Ворм изби, а след това и улови топката. В 27-ата минута домакините организираха най-добрата си атака до момента, след като Трипиър свали с едно докосване топката към Ериксен, който опита да центрира към Кейн, но Кейта се намеси много добре в отбрана и изчисти в корнер. Минута след това Ериксен получи фаул на границата на наказателното поле след единоборство с Мане. Датчанинът изпълни, но Алисон улови сигурно. Това бе и най-добрият период за "шпорите" преди почивката. В 32-рата минута гостите претендираха за дузпа, след като Салах овладя едно подаване към него, след което падна в наказателното поле. Сигнал обаче не последва, а липсваше и повторение, което да покаже какво точно се случи в тази ситуация. В 39-ата минута Ливърпул изпълни корнер. Топката бе насочена към Ван Дайк на близката греда. Вертонген го задържа, а Ворм не успя да се намеси добре. Топката стигна до Вайналдум, който стреля с глава. Ворм опита за втори път да се намеси и успя, но топката вече бе преминала голлинията, което бе доказано и от технологията - 0:1.

Това бе първи гол за холандеца в гостуване на Ливърпул в Премиър лийг.

Тотнъм пък получи пето попадение във вратата си от началото на сезона след удар с глава. "Шпорите" стартираха активно втората част, но още в 48-ата минута Ливърпул можеше да удвои аванса си. Мане проби отляво, след което върна към Робъртсън, който центрира към далечната греда. Топката срещна страничния стълб. В 50-ата минута Мане получи в наказателното поле, обърна се и стреля от 12-13 метра, но Ворм изби. В 50-ата минута домакините създадоха най-чистото си положение до момента. Моура, който започна много надъхано втората част, проби отляво, елиминира Гомес, останал далче зад него, и стреля в близкия ъгъл. Алисон само изгледа топката, която чукна външната страна на гредата и излезе в аут. Ливърпул продължи да действа много опасно на контраатака. В 64-тата минута трима играчи в червено се озоваха срещу двама съперници. Акцията завърши с шут на Кейта, който обаче бе спасен от Ворм. 1/4 час преди края Роберто Фирмино трябваше да напусне принудително терена, след като получи неволен удар от Веротнген в областта на окото. В 81-вата минута Ворм спаси опасен диагонален удар на Салах. В 93-тата минута Ерик Ламела върна надеждите на Тотнъм. Корнер пред вратата на Ливърпул бе отклонен към далечната греда, където аржентинецът овладя и след това стреля в далечния ъгъл за крайното 1:2. @@@ В последната секунда Сон падна в наказателното поле след единоборство с Мане. Домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. Ливърпул има 15 точки и голова разлика 11:2. Тотнъм изостава вече на шест точки от мърсисайдци. СТАТИСТИКА ТУК! МИНУТА ПО МИНУТА ТУК! КЛАСИРАНЕ ТУК! ВСИЧКО МАЧОВЕ НА ТОТНЪМ ТУК! ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛИВЪРПУЛ ТУК! ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти