Българският ансамбъл със силна подиум тренировка (видео + галерия)

Българският ансамбъл проведе много силна подиум тренировка преди утрешния си старт на световното първенство по художествена гимнастика в София. Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изпълниха по веднъж двете си съчетания, като имаха леки неточности само на пет обръча.

Тренировката на българките премина под зорките погледи на президента на БФХГ Илиана Раева и на президента на руската централа Ирина Винер-Усманова. В залата бяха още много от бившите световни шампионки на България, сред които Диляна Георгиева и Бианка Панова.

Отборът на България тренираше заедно с тима на Мексико. Малко преди това беше подиум тренировката на руския ансамбъл, който имаше неточности в изпълненията си.

След заниманието Ирина Винер огледа пет от гимнастичките, които бяха облечени всяка с различно трико, за да избере с кое точно от тях те да играят утре.

Състезанията при ансамблите започват утре с многобоя, а в неделя са финалите на отделните уреди. В събота България е с 16 стартов номер във втория поток от 16.30 часа. Националките ще започнат с изпълнението на три топки и две въжета, след което ще играят с пет обръча.

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти