Локо (Сф) победи Славия в контрола, 14-годишен наказа носителя на Купата

Отборът на Локомотив (София) надигра с 2:0 носителя на Купата на България Славия в контролна среща, играна на стадион "Локомотив" в квартал Надежда. Двата тима се възползваха от паузата в първенството заради срещите на националните отбори и изиграха динамичен мач, в който столичните “железничари” успяха да реализират две попадения през второто полувреме на срещата.

Завърналият се в тима на Локомотив (Сф) Даниел Васев даде преднина на своя отбор с хубав гол в 62-ата минута. “Железничарите” пропуснаха няколко добри възможности за втори гол. В 75-ата минута Славия остана с 10 души на терена след червен картон на Тони Иванов за груб фаул. Минута по-късно 14-годишният Валентин Николов наказа носителя на Купата на България с красив удар с десния крак от около 16 метра, при който трима футболисти в “бяло” не успяха да противодействат по най-добрия начин. Попадението на юношеския национал набор 2003 година, направо взриви публиката на стадион "Локовоив".

Талантът, който дебютира за "железничарите" при представянето на отбора срещу Сливнишки герой преди старта на сезона, отбеляза първото си попадение за клуба. Младият плеймейкър от утре отива на лагер с националния отбор на своята възраст за предстоящите две срещи с Чехия и Ирландия.

 

С този успех Локомотив зарадва своите привърженици с победа в "малкото столично дерби".

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти