Сребърен медал за Петър Иванов на европейското

И през 2018 г. Пепи Иванов е медалист от Европейското първенство по боулдър за юноши и девойки. Миналогодишният шампион в дисциплината този път се качи на второто стъпало на почетната стълбичка.

Надпреварата, която се проведе през миналия уикенд в Брюксел, беше много оспорвана, като само един опит повече за зона отдели Пепи от титлата. За нея се пребори един от най-големите му конкуренти – италианецът Филип Шенк.

В другите възрастови групи българското представяне също беше добро. При 14-15-годишните младежи Петър Атанасов е другият състезател, който успя да се пребори за място на финалите. Той зае 5-а позиция в крайното класиране. Останалите катерачи от тази група се наредиха на следните места – Димитър Русев – 10-а позиция, Христо Урумов – 20-а позиция, Иван Бонев – 44-а позиция и Йоанна Недялкова – 47-а позиция.

В групата на 16-17-годишните младежи тримата български представители се класираха както следва: Стоян Петров – 28-о място, Матей Мицев – 40-о място и Ерика Велев – 42-ро място.

Европейското първенство за юноши и девойки в дисциплината боулдър беше и последното официално състезание преди дебюта на спортното катерене на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат през октомври. За тях Петър Иванов вече си осигури класиране.

www.360mag.bg

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти