Реал Мадрид осъществи трансфер, но не на когото очаквате

Реал Мадрид осъществи нов летен трансфер, но не на някоя от очакваните суперзвезди от феновете, а на 25-годишния Мариано Диас от Олимпик (Лион). “Белите” се възползва от опцията за закупуване на футболиста срещу 22 милиона евро, плюс евентуално бонуси (8 000 000), свързани с представянето на играча.

Лион и Севиля имаха принципна договорка за Мариано, но в последстния момент “кралския клуб” се е намесил. Президентът на Севиля Пепе Кастро потвърди пред “Марка”, че играчът е предпочел да премине в Реал Мадрид, въпреки усилията и предварителните разговори между андалусците и “кучетата”.

Мариано се завръща на “Сантиаго Бернабеу” след прекаран сезон 2016/17, когато не получи почти никакъв шанс за изява от Зинедин Зидан, тъй като се конкурираше с Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Гарет Бейл и Алваро Мората. Той все пак се включи в 14 мача, но само в две от тях бе титуляр.

Очакванията сега са при липсата на Роналдо и Мората той да получи по-голяма възможност да демонстрира качествата си, тъй като все пак се отчете с 18 гола в Лига 1 миналата кампания.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти