Идеалният отбор на Първа лига за изминалия кръг (V)

Петият кръг на Първа лига донесе първото голямо дерби за сезона. Шампионът Лудогорец победи с 1:0 ЦСКА-София. В Пловдив пък градският сблъсък бе спечелен със същия резултат от Локомотив срещу Ботев. Левски от своя страна грабна лидерската позиция след победа с 2:0 над Септември.Славия се справи с 2:0 с Дунав, а също с толкова Ботев (Враца) се наложи над Етър. Витоша продължава да оставя отлични впечатления през този сезон и победи с 1:0 като гост Верея. Единственото равенство дойде във Варна, където Черно море и Берое не си вкараха гол.СЛАВИЯ - ДУНАВ 2:0ЧЕРНО МОРЕ - БЕРОЕ 0:0БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1БОТЕВ (ВРАЦА) - ЕТЪР 2:0ЛЕВСКИ - СЕПТЕМВРИ 2:0ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА-СОФИЯ 1:0ВЕРЕЯ - ВИТОША 0:1Георги Петков (Славия)Легендарният страж отново бе блестящ под рамката на “бялата” врата. Най-добрият български вратар спаси дузпа в средата на първата част и даде нужното спокойствие на Славия при успеха с 2:0 над Дунав (Русе). (1)Милош Цветкович (Левски)Сърбинът бе много активен в битката срещу Септември (София). Крайният бранител подаде отличен пак към Жерсон Кабрал, секунди преди крилото да асистира на Давиде Мариани за първото попадения в срещата. (1)

Камен Хаджиев (Берое)

Бранителят на старозагорци бе много стабилен при визитата на Черно море и на няколко пъти се намеси решително, за да предотврати опасности пред Душан Перниш. Двамата с Ерол Алкан безспорно сформират сред най-класните централни двойки от началото на шампионата. Лошата новина за Хаджиев от този кръг обаче е счупения нос, който го извади принудително от мача в средата на втората част. (2)

Антон Недялков (Лудогорец)

Голям мач за младия бранител. В първия си мач като централен защитник, откакто облече екипа на Лудогорец, националът се справи с нападателите на ЦСКА-София, като не остави никакви шансове на “червените”. (1)

Натанаел (Лудогорец)

Бразилецът се справи с лекота срещу един от най-добрите играчи на ЦСКА-София - Кирил Десподов. Крайният защитник се отличи и с паса, с който изведе Вандерсон за ситуацията за гола на крилото. (1)

Славчо Шоколаров (Славия)

Поливалентният футболист става все по-важна част от селекцията на Златомир Загорчич. В мача с Дунав Шоколаров игра като партньор на Янис Карабельов в халфовата линия и се справи на ниво. “Черешката” в представянето на полузащитника бе красивият гол с далечен удар, който заби. (1)

Давиде Мариани (Левски)

Швейцарският халф постепенно навлиза в час и вече се превръща в твърд титуляр в халфовата линия на Левски. В мача със Септември Мариани имаше основна заслуга за успеха. Първо сам откри резултата, а след това негов удар бе довкаран във вратата от Станислав Костов. (1)

Димитър Илиев (Локомотив Пловдив)

Опитният атакуващ футболист влезе от пейката и донесе трите точки за “смърфовете” срещу Ботев (Пловдив). Димитър Илиев се появи в игра за 16 минути и тотално промени облика на “черно-белите”. (1)

Петър Атанасов (Ботев Враца)

Крилото на врачани не спира да бележи и да носи точки на новака в елита. Не е случайно, че е лидер при стрелците в Първа професионална лига. Атанасов заби два гола във вратата на Етър и даде сериозна заявка за повиквателна от Петър Хубчев. (1)

Вандерсон (Лудогорец)

Атакуващият халф на “орлите” отбеляза победния гол за тима си в дербито срещу ЦСКА-София. Бразилецът бе най-съобразителен в средата на втората част и прехвърли вратаря на “червените”, за да донесе успеха. След това Вандерсон имаше още няколко положения за гол, но в последния момент не съумя да завърши атаките. (1)

Стефан Христов (Витоша)

28-годишният играч отново бе над всички при победата на “тигрите” над Верея в Стара Загора. Нападателят се превърна в герой, след като в 88-ата минута вкара победния гол в мрежата на Георги Георгиев. След срещата треньорът на Витоша Росен Кирилов обърна специално внимание на изпълнението на Христов. (2)

Добре играха още:

Ивайло Лазаров (Витоша)

Жерсон Кабрал (Левски)

Душан Перниш (Берое)

Атанас Фиданин (Ботев Враца)

Временно класиране по брой избирания в идеалния отбор

1. Ерол Алкан (Берое) - II,  III

Мартин Райнов (Берое) - II, III

Габриел Обертан (Левски) - I, III

Кирил Десподов (ЦСКА-София) - III, IV

Камен Хаджиев (Берое) - IV, V

Стефан Христов (Витоша) - I, V

2. Даниел Кайзер (Ботев) - I

Жеферсон (ЦСКА-София) - I

Иво Иванов (Верея) - I

Давид Яблонски (Левски) - I

Сисиньо (Лудогорец) - I

Едвин Джеси (ЦСКА-София) - I

Светослав Дяков (Лудогорец) - I

Галин Иванов (Славия) - I

Мартин Камбуров (Берое) - I

Витаутас Черниаускас (ЦСКА-София) - II

Димитър Велковски (Славия) - II

Мартин Ковачев (Дунав) - II

Крум Стоянов (Етър) - II

Марселиньо (Лудогорец) - II

Васил Шопов (Ботев) - II

Борислав Балджийски (Дунав) - II

Стивън Петков (Ботев) - II

Георги Йомов (Славия) - II

Мартин Луков (Локомотив Пловдив) - III

Йордан Минев (Ботев) -  - III

Димитър Везалов (Локомотив Пловдив) - III

Борис Секулич (ЦСКА-София)  - III

Ивайло Лазаров (Витоша)  - III

Даниел Кутев - (Витоша) - III

Крис Гади (Септември) - III

Красимир Костов (Ботев Враца) - IV

Мауридес (ЦСКА-София) - IV

Козмин Моци (Лудогорец) - IV

Холмар Ейолфсон (Левски) - IV

Жерсон Кабрал (Левски) - IV

Борислав Цонев (Берое) - IV

Ивайло Михайлов (Ботев Враца) - IV

Парвизджон Умарбаев (Локомотив Пловдив) - IV

Върджил Мисиджан (Лудогорец) - IV

Георги Петков (Славия) - V

Натанаел (Лудогорец) - V

Антон Недялков (Лудогорец) - V

Милош Цветкович (Левски) - V

Славчо Шоколаров (Славия) - V

Давиде Мариани (Левски) - V

Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) - V

Петър Атанасов (Ботев Враца) - V

Вандерсон (Лудогорец) - V

Още от БГ Футбол

Виж всички