Ман Сити сгази единствения съперник, който през миналия сезон не допусна гол на "Етихад" (видео)

Шампионът Манчестър Сити постигна гръмка първа домакинска победа и общо трети пореден успех за сезона, след като разгроми с 6:1 Хъдърсфийлд. "Териерите" бяха единственият отбор, който през миналата кампания не допусна гол на "Етихад", но днес не успяха по никакъв начин да се противопоставят на своя много по-силен съперник. Серхио Агуеро (25', 35', 75') записа хеттрик, а Габриел Жезус (31') и Давид Силва (48') добавиха по още едно попадение за домакините. В тяхна полза се разписа и Терънс Конголо (84'-а), който си отбеляза автогол в края. Единствено Йон Станкович отсрами Хъдърсфийлд, вкарвайки почетното попадение за гостите.

Манчестър Сити беше без своя плеймейкър Кевин де Бройне, който контузи коляното си преди няколко дни и ще отсъства около три седмици. Данило и Еляким Мангала също са с травми. В състава обаче се завърнаха Давид Силва, Венсан Компани и Габриел Жезус. Рахим Стърлинг, Риад Марез и Кайл Уокър бяха оставени на скамейката за началото.

Матиас Йоргенсен пропусна двубоя за Хъдърсфийлд заради мускулна травма. Дани Уилямс, Ерик Дурм и Джонатан Хог също бяха аут, както и Аарън Мой, който очаква всеки момент да му се роди дете. Бен Хамър отново започна на вратата на "териерите". Томи Смит, Йон Станкович и Абделхамид Сабири стартираха като титуляри.

"Гражданите" започнаха много ентусиазирано и създадоха четири голови положения в първите пет минути. В самото начало Шиндлер блокира удар на Агуеро. При последвалия корнер се получи разбъркване, при което Муние за малко не си отбеляза автогол, но Хамър се намеси и изби в нов ъглов удар. Секунди след това Давид Силва изведе много добре Жезус отляво, но Хамър излезе бързо и спаси шута на бразилеца. В петата минута отново Давид Силва показа техниката си, след което центрира към далечната греда, където бе Жезус, който обаче само докосна топката и тя отново се озова в ръцете на вратаря на гостите. Хъдърсфийлд все пак успя да върне едно попадение две минути преди почивката. Билинг изпълни тъч, с който прати топката в наказателното поле, където Муние отклони с глава, а Станкович изскочи от втора позиция и вкара отблизо - 3:1.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти