От остров Света Анастасия до Бургас ще се проведе плувен маратон

От остров Света Анастасия до моста на централния плаж в Бургас ще се проведе плувен маратон. Състезанието е традиционно и тази година то ще се състоу на 10 август, съобщиха от пресслужбата на местната община. Разстоянието по права линия между старта и финала е 6400 метра. За победителите е осигурен сериозен награден фонд.

В маратона могат да участват всички желаещи навършили 12-годишна възраст и преминали медицински преглед, който ще се извърши няколко часа преди състезанието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите. Участниците ще бъдат извозени до острова с корабче.

Стартът на състезанието ще бъде даден от Света Анастасия в 9:30 часа. Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил. Няма да се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и външна помощ. Финалът на маратона ще бъде на плочата на моста на централния плаж в Бургас.

Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти