Повече от игра: ЛеБрон откри училище за деца в риск в родния си град

ЛеБрон Джеймс напусна Кливланд и Охайо, но не забравя откъде е тръгнал и се старае да дава личен пример на множеството деца, които искат да върват по стъпките на своя идол. Новото попълнение на Лос Анджелис Лейкърс откри училище в родния си град Акрън, в което ще се изучават деца в риск. Ако децата, които посещават новото училище, построено от Краля, носещо името на посланието, превърнало се в запазена марка на Джеймс - “Аз обещавам”, изпълнят докрай училищната програма, след това ще получат безплатно обучение в Университета Акрън. Официалното откриване на въпросното училище се явява като кулминация на над десетгодишния труд от страна на баскетболната легенда и неговата фондация. 33-годишният ЛеБрон винаги носи на ръцете си гривни с въпросния слоган.

Училището на Джеймс ще има по-дълга учебна година, както и по-дълги учебни дни. Повече от 40 служители ще помагат на децата да подобряват образованието си и израстването си като личности. Брон обаче не се задоволява единствено с осигуряването на по-добро бъдеще на учениците, а включва в плановете си и техните родители.

Родителите на децата в риск, които не са завършили средното си образование, също ще получат необходимата помощ от фондацията и училището, за да могат да вземат дипломи. Плановете на Джеймс и екипа му са до 2029 година над 1200 ученици да преминат през училището и да направят следващата стъпка към колежа.

“Вълненията преди първия учебен ден са истински! Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, ако не и най-великият. Това кльощаво хлапе от Акрън, което пропусна 83 учебни дни в четвърти клас, определено имаше големи мечти. Големи мечти за децата от Акрън, които да получат висчко, от което се нуждаят, за да открият своята страст, да се отплатят на обществеото и да променят света. Такава е целта на това училище. Такива са хората. Акрън е такъв. В нашата фондация винаги сме си поставяли големи цели, а няма нищо по-голямо от това откриване (докато не започнем да мечтаем за следващото нещо). Невероятно горд и развълнуван съм за всички тези деца и за Акрън”, написа Джеймс в профила си в Twitter.

С пропуснатите учебни дни Джеймс визира промяната, която преживява между четвърти и пети клас, когато семейството на Франк и Пам Уокър го взима под опеката си го мотивира да се концентрира върху образованието си.

Проектът за училището е съвместна дейност на ЛеБрон и организацията на обществените училища в Акрън. 

Трикратният шампион на НБА е роден в Акрън и завършва гимназията Сейнт Винсънт-Сейнт Мерис, а след това директно влиза в Лигата на едва 18-годишна възраст. През 2016 година, когато все още бе част от Кливланд Кавалиърс, той донесе първата спортна титла за града от 52 години насам.

ГАЛЕРИЯ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти