ФИФА обясни за "откраднатия" златен медал

От ФИФА дадоха обяснение относно казуса със златния медал, който едно от официалните лица прибра в джоба си по време на церемонията по награждаването на френските футболисти в неделя. На записите се вижда как една от жените, които асистираха на Джани Инфантино и Владимир Путин, слага отличието в джоба си.

Въпросният служител е Марион Майер-Форфелдер - дъщеря на бившия президент на Германския футболен съюз Герхард Майер-Форфелдер, която в момента работи за ФИФА. От централата обясниха, че за награждаването са били доставени 50 златни медала, но френската делегация се оказала с човек по-малко. По тази причина - спазвайки процедурата - въпросната дама е прибрала отличието, а по-късно го е предала на “петлите”, за да може да достигне до отсъстващия член от щаба им.

@@@

Споменатата Марион Майер-Форфелдер работи в отдела към ФИФА, който организира международните турнири. Последно тя е била заета със Световното за младежи до 20 години в Нова Зеландия.

 

 

“Мнозина твърдят, че съм във ФИФА само заради името на баща ми, но това не е вярно. Започнах в отдел “Човешки ресурси” и трябваше да покажа какво наистина мога и съм радостна да заявя, че свършеното от мен говори само по себе си”, защити се дамата.

 

 

  ВСИЧКИ ВИДЕО МАТЕРИАЛИ ОТ МОНДИАЛ 2018ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ ЗА ФИНАЛА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ФРАНЦИЯ ЗА ФИНАЛА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти