Купер: Салах ни липсваше, с него резултатът можеше да е друг

Според селекционера на Египет Ектор Купер неговият тим е можел да избегне загубата с 0:1 от Уругвай, ако Мохамед Салах беше взел участие в мача, но състоянието му не го е позволило."Салах е много важен играч за нас. Нормално е да ни липсва. Египет има добър отбор и други силни футболисти, но ако той беше на терена днес, резултатът можеше да бъде друг, макар че никой не може да бъде сигурен за това. Не искахме да рискуваме с неговото включване, но за следващия мач с Русия смятам, че той ще бъде напълно готов за игра. За нас е важно той да бъде в оптимално състояние за оставащите ни два мача в групата.

Опитахме се да направим най-доброто с това, с което разполагаме. Мисля, че имаме добри нападатели и добри офанзивни футболисти, които може да се справят на Мондиала. Може би трябваше да атакуваме повече, но като цяло се играхме добре. Единствено краят беше неприятен.Изградихме стратегията си според съперника и съм доволен от представянето ни. Уругвай има Суарес и Кавани в атака. Целта ни беше да не им оставяме пространства, да бъдем компактни и да контраатакуваме при всяка възможност. За съжаление ни липсваше последния пас. Смятам, че през второто полувреме имахме добри ситуации в тяхната половина, но не успяхме да ги завършим. Уругвай ни принуди да се защитаваме, особено в последните 20 минути. Те имаха две-три отлични положения, но не ги реализираха. Бяхме близо, но не удържахме.

Може би трябва да се представим малко по-добре в офанзивен план в следващите мачове, но като цяло смятам, че днес направихме силен мач срещу отличен съперник. Жалкото е, че загубихме с гол минута преди края от статично положение. Знаехме, че понякога имаме проблеми при статичните положения. Допускали сме грешки от подобни ситуации и преди. Знаехме, че Уругвай има силни играчи във въздуха. Стараехме се да не ги допускаме пред нашата врата и те не бяха много, но за нещастие", заяви Купер на пресконференцията след мача.

Още от Футбол свят

Виж всички