Ожие поведе, но Нювил скъсява изоставането си на рали Италия (видео)

Себастиен Ожие поведе на рали Италия след следобедните петъчни етапи, а временният лидер Андреас Микелсен получи повреда в двигателя на своя Hyundai и се оттегли от състезанието. В първите фази в събота обаче Тиери Нювил намали преднината му на само 4.9 секунди.

Ожие бе с аванс от 18.9 секунди тази сутрин и след първия етап го увеличи на 19.5. В следващия етап той обаче изгуби голяма част от натрупаното предимство. Лидерът в генералното класиране с Hyundai Тиери Нювил призна, че е натискал доста, за да настигне Ожие, но бе изненадан да види колко от изоставането си е стопил.

Зад водещото дуо стои пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала, но неговият съотборник Есапека Лапи се бори също за третата позиция. Лапи загуби увереност в последната състезателна отсечка, изпълнена с камъни по пътя, и загуби седем секунди от Латвала.

Вторият пилот на Hyundai Хейдън Падън започна деня на шеста позиция, но от началото на деня изпревари Мадс Остберг със Citroen и зае петото място. Зад Остберг кара и неговият съотборник във френския тим Крейг Брийн. Стефан Лефевр с третия Citroen получи повреда в окачването.

От Танак с Toyota заема десета позиция след като трябваше да се оттегли малко преди финала в петък. Тогава той заемаше трета позиция. Съотборникът му Теему Сунинен пък спука гума.

Още от Моторни спортове

Виж всички