Мик Шумахер е развълнуван от представянето на Ф2 болида

Шампионът във Формула 3 за 2018 година Мик Шумахер вече проведе първия си тест с болид от Формула 2 на пистата "Яс Марина". Синът на легендарния Ф1 шампион Михаел Шумахер остана впечатлен след първия си допир с новата си машина вчера. 19-годишният талант направи огромна крачка в кариерата си и догодина ще кара във Формула 2.

Шумахер-младши приключи първия си тестови ден в средата на подредбата, като целта му бе да свикне с новата атмосфера. "Беше страхотно и аз съм много развълнуван. Представянето и теглото са двете най-големи разлики в сравнение с автомобил от Формула 3. Невероятно е колко по-бърз може да бъдеш на правите отсечки. Ние проведохме само аеродинамични тестове, защото се стараем да усъвършенстваме колата, но ми се иска да направя и няколко много бързи обиколки на лимита си", призна Мик.

Той още веднъж заяви, че Формула 1 е крайната му цел, но няма да бърза, за да стигне до нея. "Сега се чувствам готов за задачата си и бе логично да премина към Формула 2. Ще видим как ще се развият нещата догодина. Ще правим малки стъпки. Няма да бързаме".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти