Милан победи, но изравни 85-годишен антирекорд

Милан се наложи драматично над Дженоа с 2:1 и се изкачи на 4-о място в класирането на Серия “А”, но отново не успя да опази вратата си от попадение. “Росонерите” са инкасирали гол във всеки от първите си 10 мача в шампионата - нещо, което не им се е случвало от сезон 1932/33. За последно миланският гранд запази суха мрежа в Серия “А” при нулевото равенство с Наполи на 15 април, след което започна серията от 16 двубоя с поне по един гол във вратата на “червено-черните”. За последно отборът е имал подобна негативна поредица през сезон 1946/47.

“Не мисля, че играхме добре при 1:0 в наша полза. Направихме доста грешки, но важното е, че спечелихме. Това е стъпка напред и трябва да продължим да надграждаме. Още не сме постигнали нищо. Понякога не играем като отбор, а това е най-важното”, сподели след успеха старши треньорът Дженаро Гатузо.

“Тиемуе Бакайоко направи много силен мач. Лукас Билия отново има проблем с прасеца, дано не е сериозно. Не съм първият и няма да съм последният треньор, който преминава през труден период. Има върху какво да работим, но сме на прав път”, каза още бившият италиански национал.

Още от Футбол свят

Виж всички