Поредно разочарование за Ангел Червенков, Мораеш бележи за Шахтьор (видео)

Черноморец (Одеса) не се намира в никак добра форма и записа серия от лоши резултати в първенството, а снощи отпадна и от турнира за Купата на Украйна. Тимът на Ангел Червенков загуби с 1:2 от Ворскла (Полтава) на 1/8-финалите, а българският специалист изрази надежда, че скоро в представянето на отбора ще настъпи положителна промяна.“Не трябва да смесваме резултатите в първенството с тези за купата. В този мач дадохме възможност на някои млади играчи да покажат какво могат. Искахме да видим в какво състояние са, какъв характер притежават. Всички се стараха и не се предадоха до последно, за което мога да ги похваля”, сподели Червенков.

“Хората искат победи и са прави. Черноморец трябва да играе агресивен футбол. Но е важно да се разбере, че отборът тепърва се изгражда. Днес имахме на терена 7-8 момчета на възраст между 19 и 21 години. Такава е политиката ни - и занапред ще разчитаме на младите. Сигурен съм, че постъпваме правилно, а резултатите ще дойдат”, добави Червенков.

В друг мач за Купата на Украйна Шахтьор (Донецк) спечели с 3:2 градското дерби срещу Олимпик (Донецк). Един от головете за “миньорите” отбеляза бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш, който беше точен от дузпа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти