Иван Станев: Създадохме характер на победители

Националът Иван Станев, който играе на поста разпределител се присъедини към редиците на Хебър (Пазарджик) през настоящия сезона, като се превърна в един от титулярите с основен принос за успехите на тима. Хебър направи много добри мачове и бе водач в класирането до последния момент в Суперлигата. Загуба при гостуването на ЦСКА в последния кръг от шампионата обаче отне лидерството му и волейболистите на Хебър завършиха на втора позиция след първия полусезон. Ето какво разкри в специално интервю за BGvolleyball.com Иван Станев за себе си, отбора и очакванията за новата 2019 година. 

Твоето мнение за представянето на Хебър  през първия полусезон?

Отборът се представи повече от добре и както ние играчите , така и ръководството са доволни и удовлетворени от труда , който положихме заедно през изминалите 5 месеца.

Завършихте на второ място в класирането, какво не достигна да запазите лидерството?

Загубихме последния мач от първия полусезон, но за съжаление той беше решаващ за това кой ще зимува на върха. Последните 3 седмици имахме доста здравословни проблеми , но въпреки това успяхме да задържим едно добро ниво до края.

Има ли Хебър характер?

Да определено създадохме характер на победители и се надявам да продължим да го показваме и през пролетта.

Разпределителският пост е един от най-отговорните, удовлетворен ли си от собственото си представяне досега?

Винаги съм бил критичен съм себе си. След всеки мач анализирам играта си и винаги се опитвам да видя с какво и как бих могъл да бъда по-полезен за отбора. Дали отбора печели или губи, един разпределител винаги има какво още да покаже.

Залата се пълни с публика за вашите мачове, помага ли ви тя в тежки моменти?

Удоволствие е за всеки един от нас да играе пред пълни трибуни. Наистина в трудните моменти усещаме какво е да те подкрепят 2000 човека. Атмосферата на домакинските ни мачове е невероятна и си пожелавам да продължаваме да радваме нашите верни фенове.

 

Повечето специалисти сочат Хебър и Нефтохимик като двата отбора в Суперлигата, които ще се борят за титлата, твоето мнение?

Има още много мачове да се изиграят и да не забравяме, че първенството се решава в плейофи. Доста отбори се подсилват за втория полусезон, така че ни предстоят много интересни двубои.

Играл си в Нефтохимик, сега си в Хебър, по какво си приличат и каква е разликата между двата тима?

Единствено ще кажа, че и в двата отбора се работи на много високо ниво и това, по което си приличат са целите поставени и пред двата отбора.

Имате тежки гостувания през втория полусезон, ще успеете ли да се справите?

Да, наистина ни предстоят много тежки гостувания но отбор, който иска да заеме по- предно класиране преди финалната част от първенството трябва да е готов за такива мачове. Пожелавам си само да сме здрави, всичко друго се постига с труд в залата.

Кои са основните неща според теб, върху които трябва да се работи за да бъдете в челото този сезон?

Сега най-важното е да възвърнем физическата си форма от преди месец, защото ни предстои купа на България, а тя ще е първото сериозно изпитание пред отбора. Има елементи, в които всеки един от нас може да изпълнява по-добре, ние знаем кои са и ще работим върху тях.

Първото предизвикателство през 2019 година е Купата на България. Започвате срещу Марек, докъде ще стигнете?

Може би това, ще бъде най-важния мач за нас. Пожелавам си да играем финал.

 

Къде ще прекараш новогодишните празници?

Заедно със семейни приятели ще посрещнем 2019 година на Пампорово.

Какво си пожелаваш за новата 2019 година?

Пожелавам си най-вече здраве и да бъде една изпълнена с положителни емоции година !

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти