Буш се завърна и измъкна Левски, реферът отмени гол на "виолетовите" в 92-ата минута (видео)

Отборът на Левски постигна много труден успех с 2:1 над Етър в мач от 19-ия кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" столичани стигнаха до трите точки след обрат. Батрович даде предимство в 8-ата минута на "виолетовите", автогол на Иван Скерлев в 19-ата минута възстанови равенството, въпреки че съдията Попов записа попадението на Станислав Костов. Буш пък донесе пълен обрат в 54-ата минута. Много спорен гол на гостите беше отменен в 92-ата минута. Попадението беше автогол на Илия Димитров с глава, но Никола Попов отсъди фаул на Иван Петков срещу Иван Горанов. От лагера на домакините заявиха, че нарушение е имало, докато Краси Балъков е категоричен, че такова няма и реферът ги ощетява за втори път тази есен, след като не е дал дузпа в последната минута и с Лудогорец в Разград още в първия кръг.

Деветката на 26-кратните шампиони беше най-добрият играч на столичани. Той се завърна в стартовия състав след три месеца, а накрая се превърна в герой за "сините" с първото си попадение за сезона в първенството. Бившият играч на ЦСКА не се бе разписвал за шампионата от април месец,

когато отново беше точен на "Герена". Тогава той вкара при загубата с 1:2

от Берое.

Този успех донесе юбилейна победа № 500 за Левски на стадиона на "сините" в родния елит, който е открит преди 55 години. През този над половин век са изиграни точно 600 срещи. "Сините" имат вече 500 успеха, 66 равенства и едва 34 загуби, а головата разлика е 1564 - 393. Левски се изкачи временно на второ място с актив от 41 точки, като има преднина от две точки пред ЦСКА-София, който гостува на Верея. Етър пък остана седми с 27 точки. "Виолетовите" изостават на три точки от шестата позиция. @@@ При "сините" имаше доста промени в стартовите 11. Там за първи път в кариерата си попадна Илия Юруков, който беше в халфовата линия на мястото на Антони Белмонт. Сержиу Буш играше заедно със Станислав Костов, като румънецът бе зад голмайстора на първенството. Кали Тиам бе централен защитник с Нуно Рейш, след като Давид Яблонски бе наказан, Холмар Ейолфсон бе контузен, а Аймен Белаид беше изваден от групата заради слаба форма. Мартин Полачек пък се завърна под рамката, тъй като Божидар Митрев е контузен.

Славиша Стоянович бе

направил четири промени от равенството 2:2

срещу Септември през седмицата. Пред Полачек в защита действаха Милош Цветкович, Рейш, Тиам и Иван Горанов. Юруков и Давиде Мариани бяха опорните халфове в схемата 4-2-3-1, а румънецът Буш бе титуляр за първи път от 16 септември. Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Костов бяха останалите офанзивни футболисти.

Красимир Балъков пък бе

направил само една промяна в тима от победата с 2:1

над Ботев (Враца). Контузилият се Георги Сърмов бе заменен от ветерана Иван Стоянов, който бе с капитанската лента. Пред вратаря Христо Иванов играеха Венци Василев, Иван Скерлев, Пламен Гълъбов и Димо Атанасов. Румен Руменов и Никола Колев бяха опорните полузащитници, а Стоянов, Даниел Младенов и Велко Батрович действаха зад Флорент Боджадж.

Попадение на Костов беше отменено поради засада в самото начало. Първата възможност беше пред Тиам в 5-ата минута, който стреля с глава в ръцете на Иванов. В 8-ата минута Батрович беше точен с глава. Той се възползва от центриране на Младенов и грешка на Цветкович и Полачек, които не се разбраха, а десетката на "виолетовите" без проблем реализира второто си попадение за сезона, а

също така и второ поред на "Герена" след равенството 1:1 през март

.

Левски изравни в 19-ата минута. Костов излезе сам срещу Иванов след подаване на Кабрал, вратарят първо изби, а нападателят догони топката на аутлинията, като се опита да я върне към Буш, но тя рикошира в Скерлев и мина зад голлинията за 1:1.

Добра самостоятелна акция на Батрович завърши с удар извън целта, а няколко минути след това нова атака отляво вкара смут в защитата на "сините", която все пак изчисти топката.

Играчите на Бала стояха добре на терена, като имаха предимство във владеенето на топката, докато столичани изпитваха трудности да създават голови положения.

В началото на второто полувреме "сините" стигнаха до пълен обрат. Първия си гол за този сезон в Първа лига отбеляза Буш, който се разписа в 54-ата минута. Деветката получи подаване от Кабрал, майсторски преодоля Гълъбов на скорост, а след това финтира и вратаря Христо Иванов преди да вкара за 2:1. Това е негов осми гол в елита със синята фланелка и общо 14-и за клуба от 49 мача.

 

ЛЕВСКИ - ЕТЪР 2:1 0:1 Батрович (8) 1:1 Скерлев (19-автогол) 2:1 Буш (54) ЛЕВСКИ: Мартин Полачек, Милош Цветкович, Кали Тиам, НуноРейш, Иван Горанов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Сержиу Буш, Станислав Костов ЕТЪР: Христо Иванов, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Иван Скерлев, Димо Атанасов, Румен Руменов, Никола Колев, Иван Стоянов, Велко Батрович, Даниел Младенов, Флорент Боджадж Съдия: Никола Попов Стадион: Георги Аспарухов СЪСТАВИТЕ КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕТЪР ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти