Манчестър Сити прегази Родъръм с голова фиеста на "Етихад"

Манчестър Сити преодоля безпроблемно 3-тия кръг за Купата на Англия, след като разби Родъръм със 7:0. Играчите на Пеп Гуардиола не срещнаха проблеми и отбелязаха три попадения през първото и още четири през второто полувреме. Испанският наставник на шампионите бе заложил основно на опита, но шанс получи и един от най-големите таланти в английския футбол Фил Фодън, който се отчете с гол.

Още в самото начало на мача Габриел Жезус уцели гредата след центриране на Кевин де Бройне още във втората минута. По-малко от минута след това Рахим Стърлинг се озова очи в очи с вратаря, но топката му бе изчистена в последния момент с шпагат от защитник.

6-ата минута страхотен пас на Кевин де Бройне намери по брилянтен начин Стърлинг в наказателното поле, крилото залъга защитник с отлично движение и прати топката в мрежата зад стража на гостите. В 20-ата минута зрителите на “Етихад” станаха свидетели и на куриозен момент, когато главният съдия получи контузия и бе заменен от четвъртия.

В 30-ата минута Едерсон загуби топката, след като се забави с изчистването след връщане към него и единствено доброто позициониране на Джон Стоунс предотврати топката да попадне в мрежата на “гражданите”. Така се стигна до последните няколко минути на първата част, когато играчите на Сити нанесоха своя удар. Първо в 43-ата минута Фил Фодън отбеляза отлично попадение във вратата на гостите след страхотно центриране на Гюндоган от вътрешността на игралното поле.

Само две минути по-късно германският национал бе изведен по отличен начин отдясно, а центрирането му бе засечено злощастно от защитника на домакините Семи Ажай. 52-ата минута “гражданите” покачиха до 4:0, след като Габриел Жезуз вкара топката от близко разстояние, след катро страхотен пробив на Рахим Стърлинг елиминира цялата защита на Родъръм и за Жезус най-лесното. Само пет минути по-късно английското крило бе заменено от Льорой Сане.

В 73-ата минута отлично двойно подаване между Илкай Гюндоган и Риад Марез остави вторият в отлична позицията с топката в крака около токата на дузпата и той я прати в мрежата с левия си крак - 5:0. Само пет минути по-късно прекрасно центриране на Гюндоган от корнер бе пратено неспасяемо в мрежата от Николас Отаменди и по този начин аржентинският защитник покачи на 6:0. 85-ата минута Лирой Сане добави заби последното попаденеи за своя тим, след като изстрелът му извън наказателното поле срещна крака на защитник и се отклони неспасяемо за вратаря на гостите.

В самият край на срещата Едерсон спаси след отличен удар с глава на Майкъл Смит и успя да съхрани чистата мрежа за своя тим. Играчите на Пеп Гуардиола имат цели осем дни почивка, а следващият мач на Сити е домакинство на Уулвърхамптън на 14 януари, понеделник, от 22:00. Противникът си в следващия кръг за Купата на Англия ще бъде изтеглен утре вечер след гостуването на Ливърпул на “вълците”.СТАТИСТИКА ОТ СРЕЩАТА ТУК! МИНУТА ПО МИНУТА!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти