Фиорентина няма да продаде Киеза дори за 100 млн. евро

Новият собственик на Фиорентина Роко Комисо беше категоричен, че клубът няма да се раздели с Федерико Киеза. Италианският национал, който блести и в младежката селекция на “адзурите”, е свързван с куп отбори, сред които се отличават Ювентус, Байерн (Мюнхен) и Интер.“За мен Федерико е най-добрият. Няма да го продам - дори и за 100 млн. евро. Нямаме нужда от пари”, заяви босът на “виолетовите” от Флоренция пред Corriere dello Sport.

“Казаха ми, че в договора му няма откупна клауза. Искам да задържа Киеза в отбора за поне още един сезон. И като казвам “поне”, имам предвид, че бих желал да е тук и за по-дълго време, но ще видим”, добави Комисо.

69-годишният медиен магнат е собственик на Фиорентина от този месец. “Когато обещая нещо, аз го спазвам. Как бих могъл да започна приключението си в този клуб, като продам национала? У него виждам страст и сила - характеристики, които искам да забелязвам във всички от Фиорентина”, завърши шефът.

Преди два дни Киеза вкара два гола за Италия за успеха с 3:1 над Испания в мач от Европейското първенство за младежи до 21 г.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти