Тоти: Конте щеше да направи революция в Рома, но се отказа

Досегашният директор на Рома Франческо Тоти разкри, че клубът е имал договорка с Антонио Конте, но самият треньор се е отказал. В крайна сметка специалистът пое Интер. “С изпълнителния директор Гуидо Фиенга се свързахме с Конте. На президента Джеймс Палота това му хареса като идея. Казах им, че само той може в момента да преобрази Рома. Виждахме сме и говорихме многократно. Самият Антонио се съгласи, но по-късно ми се обади, за да каже, че е променил решението си. Конте щеше да направи революция тук, защото ще трябваше да продадем много играчи”, сподели Тоти.Днес той даде пресконференция, на която обяви оттеглянето си от “джалоросите” заради неразбирателство с ръководството.

Имаше слухове, че римляните са преговаряли и с Маурицио Сари, който вчера подписа с Ювентус. “Лично аз никога не съм говорил със Сари. Той беше фаворитът на члена на Борда на директорите Франко Балдини. Разбира се, че той е велик наставник, който щеше да се справи тук. Той обаче имаше договор с Челси”, обясни Тоти.

В крайна сметка Рома назначи Пауло Фонсека, който досега водеше Шахтьор (Донецк). “От видяното мога да кажа, че Пауло е отличен специалист. Работата му в Украйна беше впечатляваща. Сега Фонсека трябва да завари една спокойна атмосфера, което да улесни работата му”, завърши Тоти.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти