Капитанът на Славия пред трансфер в Русия

Капитанът на Славия Янис Карабельов може да напусне след края на сезона. Халфът прави много силен сезон и взе лентата от Емил Мартинов, който пое към арменския Сабаил след триумфа за Купата на България през май 2018 г.

23-годишният футболист може да смени "белите" с руски клуб, твърди "Меридиан мач". В последните сезони Славия продава много сериозно в страни от бившия СССР. Благой Георгиев премина в Терек, Райе Мболи - в Криля Советов, Николай Димитров-Хичо пое към Урал, Ивайло Димитров-Косъма замина за Арарат-Ереван, Стефан Велков бе на проби в ЦСКА (Москва), а Венци Стефанов дори успя да уреди Атанас Курдов в Астана.

Карабельов има цели 32 мача през този сезон, в които реализира 3 гола, като два от тях бяха срещу ЦСКА. До момента в кариерата си халфът, който е бил викан и в националния тим, но все още не е дебютирал, е играл само за Славия. Изключение правят 4 месеца в Царско село под наем през есента на 2017 г. Предполага се, че преди да се стигне до трансфер на Карабельов ще се изчака евентуално участие на Славия в Европа и чак след това той ще бъде продаден. Ако пък "белите" не успеят да се класират за турнирите, то Карабельов веднага ще бъде трансфериран.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти