ЦСКА-София обмисля невиждани тържества при титла, “червените” с любопитна идея

ЦСКА-София обмисля невиждани тържества, при положение че успее да спечели шампионската титла. След равенството с Лудогорец шансът на “червените” малко понамаля, но въпреки това все още съществува реална възможност отборът да постигне поставената цел. Три кръга преди края на шампионата ЦСКА-София изостава на три точки от лидера Лудогорец.

“Червените” имат визити на Берое и Левски, а в последния кръг приемат Ботев (Пловдив). Със сигурност най-важният тест за тима на Добри Митов, Люпко Петрович и Димитър Пенев ще бъде двубоят с Левски. След вчерашната победа над Черно море “сините” се доближиха на четири точки от ЦСКА-София, но при победа “червените” ще елиминират противника от борбата за второто място, а освен това ще останат в борбата за шампионската титла. Ако обаче Левски наложи волята си и победи, шансът на 26-кратния шампион на България да избегне бараж, ще бъде доста по-голям.

В следващия кръг пък Лудогорец приема Левски. После разградчани гостуват на Ботев (Пловдив) и в края на шампионата им предстои домакински двубой с Черно море. За да изгуби титлата Лудогорец трябва да сбърка в две от трите си срещи.

Именно на това се надява ЦСКА-София, като “червените” вярват, че имат сили да постигнат три победи до края на първенството.

Ако това все пак се случи, очакванията са ръководството на ЦСКА-София да организира невиждани празнeнства. Въпреки че все още е рано, вече са се зародили няколко идеи. Най-любопитната е отборът да празнува на стадиона и след това да обиколи победоносно с открит автобус централните софийски улици, като на него да се качат играчи, треньори и ръководството на клуба. Това обаче е само първоначален замисъл. @@@ Изказването на наставника на отбора Добри Митов след нулевото равенство с Лудогорец и декларацията, която “червените” публикуваха, че войната продължава, говори категорично, че клубът не се е отказал от шампионската титла. За да има празненства в столицата ЦСКА-София трябва да победи последователно Берое, Левски и Ботев (Пловдив), а шампионите да направят две грешни стъпки. @@@ Отборът на Локомотив (Пловдив) също готви грандиозно шоу, при положение че спечели купата на България. За подобен вариант признаха от самия клуб. Така че може да станем свидетели на шоу в центъра на София и Пловдив. Ще бъде интересно. Битките за шампионската титла и купата на България са отворени. @@@

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти