Алонсо с победа в 6-те часа на Спа, сняг изненада пилотите (видео)

Екипажът на Тойота с номер 8 Фернандо Алонсо, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима спечелиха 6-те часа на Спа - предпоследен кръг от супер сезона в Световните серии по издръжливост и се приближиха до шампионската титла. Победителите се справиха с коварните условия на пистата, които включваха обилен дъжд и три кратки снеговалежа, и финишираха с обиколка пред конкурентите си.

Автомобилът на Тойота с номер 7, споделян между Майк Конуей, Хосе Мария Лопес и Камуй Кобаяши, стартира от полпозишън и водеше с 50 сек пред крайните победители до средата на състезанието благодарение на извънреден питстоп за Буеми и завъртане на Алонсо. Повреда в хибридната система на автомобила обаче наложи влизането в гаража и те изостанаха с четири обиколки, като в крайна сметка финишираха шести.

Алонсо, Буеми и Накаджима имат 31 точки преднина в класирането, което означава, че седмо или по-предно място в 24-те часа на Льо Ман през юни ще им е достатъчно за титлата.

На второ място в Белгия финишира екипажът на Ребелиън Рейсинг Томас Лорен, Густаво Менезис и Натанаел Бертон. Подиума допълни екипажът на руския тим СМП Рейсинг - Стофъл Вандоорн, Витали Петров и Михаил Алешин.

Астън Мартин взеха победата при GTE Pro категорията. Въпреки лошите метеорологични условия, всичките 34 екипажа, които стартираха, успяха да финишират.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти