Треньорът на Дортмунд обяви Байерн за шампион, но не прости на съдиите

Наставникът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавър развя бялото знаме, след като тимът отстъпи с 2:4 от Шалке 04 в Бундеслигата и направи Байерн (Мюнхен) абсолютен фаворит за златните медали. “Със сигурност Байерн ще е първенец”, лаконичен беше треньорът пред Sky по тази тема.Мюнхенци имат точка аванс и са с мач по-малко, а освен това им предстоят двубои срещу слабаците Хановер 96 и Нюрнберг.

Фавър обаче си изкара гнева върху съдиите. Швейцарецът обвини тях за поражението от Шалке в регионалното дерби. Първо, ВАР се намеси, за да бъде отсъдена дузпа в полза на съперника за игра с ръка на Юлиан Вайгъл, а през второто полувреме арбитърът Феликс Цвайер показа два червени картона на футболисти на Борусия.

“Нелепа работа! Футболът става все по-абсурден. Кой измисли това правило за играта с ръка? Това е най-големият гаф във футбола. Тези хора, които са го измислили, трябва да се засрамят. Това няма нищо общо с футболната игра. Това беше много слаба проява на рефера”, заяви Фавър за положението в 18-ата минута. В този етап от срещата домакините вече водеха с 1:0. Тогава Емболо засече топката в наказателното поле, след което от близко разстояние тя се отби в ръката на Вайгъл. Беше преценено, че това е за наказателен удар, докато “жълто-черните” се оправдаваха, че кълбото е ударило ръката на футболиста и той не е имал какво да направи.

“Кралскосините” изравниха от последвалата дузпа, след което наложиха превъзходството си.

Още от Футбол свят

Виж всички