Борусия (Д) капитулира! Два червени картона и четири гола от Шалке поднесоха титлата на Байерн (видео)

Борусия (Дортмунд) почти сигурно пропиля шансовете си за титлата в Бундеслигата след тежка домакинска загуба с 2:4 от големия враг Шалке 04 в дербито от 31-ия кръг на Бундеслигата. Тимът остава на точка зад Байерн (Мюнхен), който освен всичко е и със среща по-малко. Това означава, че баварците трябва да сбъркат в два или дори в три от оставащите си четири мача, за да могат “жълто-черните” да се надяват на чудо. А това изглежда почти невероятно, защото шампионите ги очакват срещи с намиращите се в зоната на изпадащите Нюрнберг и Хановер 96, както и с РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт), които са трети и четвърти. По същото време Дортмунд гостува на корави съперници като Вердер (Бремен) и Борусия (Мьонхенгладбах), както и приема Фортуна (Дюселдорф). При евентуално равенство в точките първо се гледа головата разлика, където Байерн има категорично предимство от +16.  

Борусия капитулира срещу Шалке след слаба игра и ключова намеса на рефера Феликс Цвайер, който изгони двама играчи на домакините с директни червени картони - Марко Ройс и Мариус Волф. И двамата бяха отстранени за нарушения отзад срещу Суат Сердар. За отбелязване обаче е, че през първото полувреме същия този Сердар направи подобен фал срещу Рафаел Герейро, но получи само официално предупреждение.

Марио Гьотце вкара за 1:0 с глава в 14-ата минута, а четири по-късно Даниел Калиджури изравни от дузпа. В 28-ата Салиф Сане даде аванс на гостите. В 62-ата Калиджури отбеляза още веднъж - за 1:3, като попадението дойде от нарушението, за което Ройс беше изгонен. Последва вторият червен картон на Волф в 65-ата минута.

Дори в намален състав Дортмунд върна единия гол чрез Аксел Витцел в 84-ата минута, но надеждите на домакините "умряха" две минути след това, когато Брийл Емболо прониза Роман Бюрки за четвърти път.

С този успех отборът от Гелзенкирхен почти сигурно се спасява от изпадане.

ГАЛЕРИЯ СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТАКЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОРУСИЯ (Д) ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ШАЛКЕ 04

Още от Футбол свят

Виж всички