Тотнъм отпуска само 60 млн. на Почетино за селекция, но...

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино ще получи със сигурност 60 милиона паунда за лятна селекция. След като не разполагаше с никакъв бюджет за трансфери в последните два прозореца, сега аржентинецът ще получи тази сума, която изглежда изключително нищожна на фона на харчовете на конкуренцията. Това обаче е така само на пръв поглед, защото ръководството е обещало на Почетино и всички пари, които клубът ще получи от изходящи трансфери. Според "Дейли Мейл" Тотнъм може да продаде играчи за близо 100 милиона и така трансферният бюджет ще изглежда далеч по-приемливо.

Тоби Алдервейрелд има клауза от 25 милиона паунда, която със сигурност ще бъде активирана. Освен това лондончани ще разгледат евентуални оферти за Дани Роуз, Виктор Уаняма и Жорж-Кевин Нкуду, който е момента е под наем в Монако. Бъдещето на Киърън Трипиър и Кристиан Ериксен на този етап също не е сигурно.

Според "Дейли Мейл" Почетино иска да привлече петима нови играчи пред лятото - централен защитник, ляв бек, двама вътрешни халфове и един нападател, който да бъде алтернатива на Хари Кейн. Договорът на Фернандо Йоренте изтича и вероятно 34-годишният испанец ще бъде заменен с по-млад голаджия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти