Тото Волф: Ферари не биха си свалили гащите преди квалификацията

Шефът на Мерцедес Тото Волф отговори на лидера на Ферари Себастиан Фетел, който след края на днешните две петъчни тренировки заяви, че в неделната Гран При на Австралия Мерцедес ще се състезават в собствена лига. Четирикратният световен шампион допълни, че това показва как "Сребърните стрели” са крили истинското си темпо по време на цялата предсезонна подготовка.

Пилотите на Мерцедес диктуваха темпото и в двете тренировки в Мелбърн, като след втората световният шампион от миналата година Люис Хамилтън бе по-бърз от най-близкия преследвач на тима – третия, Макс Вестапен от Ред Бул, с 0.8 секунди.

"Никой в нашия отбор не се залъгва, че това от днес е реалната скорост на Ферари. Те никога няма да си свалят гащите преди квалификацията, и то при откриването на сезона. Те са тези, които крият темпото си. Ние подобрихме представянето си, намерихме много отговори на проблемите ни особено от първата седмица на тестовете в Барселона”, заяви Волф.

"Усетихме ритъма и сега се представяме доста по-добре. Но не сме крили нищо и очаквам в квалификацията утре битката за полпозишъна да е изключително оспорвана, и то не само между Ферари и нас, но ще има натиск и от Ред Бул”, завърши австриецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти