Страхотна победа на Алекс Цонев с брутален нокаут на SFC 7 Avatars

Единствената ММА битка в тежка категория на голямата галавечер SFC 7 Avatars определено не разочарова откъм зрелище - Александър Цонев зарадва публиката в зала "Универсиада" с победа с нокаут (негова втора) в края на първия рунд срещу представителя на Киргизстан Данияр Зарилбек. И двамата бойци на кантара бяха 107 кг, като Цонев нанесе съкрушително ляво кроше в последните секунди, което парализира опонента му и доведе до зловещия нокаут.

Цонев е шампион по граплинг на България, Македония и Сърбия, но не се нуждаеше от игра на земя, защото основно битката протече в стойка и той издържа на всички предизвикателства, за да стигне до заслужен успех. Предишният му успех бе също с нокаут през август 2017-а на галата Viking Free Fight MMA над Александър Чипрански.

Битката започна с предпазливо разучаване от двамата съперници, като Зарилбек мереше дистанция с левия си прав, а Цонев регистрира добър ляв външен лоукик. Българинът и впоследствие опитваше да разнообразява страйкинга с кикове, а пласира и точно дясно кроше. Впечатление направи и добрата дистанция на Цонев, който не оставяше съперника да запише попадение. Ляво кроше в носа на опонента от страна на Александър зарадва публиката, след което киргизстанецът тръгна напред и притисна към оградата опонента си.

Зарилбек искаше да направи тейкдаун, но Цонев се защити, след което двамата направиха тежки размени на крошета. Александър после пак се озова притиснат до оградата, но се измъкна и нанесе няколко удари от граунд-енд-паунд. Той обаче рискуваше да бъде нокаутиран от последвалата канонада удари на киргизстанеца, но се окопити и започна да контрира на свой ред с крошета. Именно ляво кроше приспа Зарилбек, който остана за секунда неподвижен, после се сви на пода и реферът отсъди нокаута още преди Цонев да може да го довърши с граунд-енд-паунд.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти