Рейнджърс получи 4 дузпи в един мач, Джерард се ядосва, че не са били 5 (видео)

Глазгоу Рейнджърс не срещна никакви проблеми с гостуващия Сейнт Мирън и постигна разгромна победа с 4:0, като по този начин се доближи на 3 точки от вечния си съперник Селтик, който оглавява класирането в шотландското първенство. Двубоят на "Айброкс" ще се запомни отсъдените 4 дузпи в полза на домакините. Три от тях бяха реализирани.

Реферът Андрю Далас посочи бялата точка още в 3-ата минута и защитникът Джеймс Таверние откри резултата. В средата на полувремето "сините" получиха втора дузпа, която обаче Таверние пропусна. Футболистът на Рейнджърс получи шанс да поправи грешката си в 55-ата минута, когато Таверние се разписа за 2:0. Последният наказателен удар беше отсъден в 80-ата минута и ветеранът Джърмейн Дефоу заби втория си гол с екипа на шотландския гранд. Малко по-късно Райън Кент оформи крайното 4:0 с единственото попадение от игра.

Интересна беше реакцията на мениджъра на Рейнджърс Стивън Джерард. Легендата на Ливърпул съжаляваше, че съдията не е дал още една дузпа в полза на неговия отбор.

"Понякога съдиите ти дават дузпа, друг път - не. Днес имаше още едно нарушение в наказателното поле, което реферът явно не видя. Със сигурност Морелос беше фаулиран", заяви бившият английски национал пред ВВС.

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти