Босът на Ботев Пд обяви кога ще е готово и колко ще струва новото бижу на България (видео)

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обяви, че ще вложи 25 милиона в строителството на стадион “Христо Ботев”. Босът на канарчетата допълни, че новото бижу на България ще е готово до две-три години.

“Ще струва около 25 милиона. Засега клубът се ангажира да намери тази сума. Разчитаме и на помощ от държавата. Но засега започваме самостоятелно строителство. Ако е необходимо, както каза премиерът, ще помага на клуба. Ако е необходимо ще кандидатстваме за финансиране. Фондът на фондовете дава такава възможност. Не само ние - всички могат да кандидатстват”, каза Самуилов, който продължи:

 

“Не мога да се ангажирам със срок, но предполагам, че от две до три години ще го довършим. Това е реалистичният срок - две до максимум три години. Това са реалните неща. Ако някой започне да обещава… Това ще е едно бижу не само за Пловдив, но и за страната. Всички трябва да се гордеем с този стадион. Ще получим четвърта категория от УЕФА. Може да се използва от много тимове да играят тук. Това е добре за държавата и за всички”, допълни собственикът на Ботев, който каза, че е доволен от треньора Желко Петрович, но не и от представянето на играчите.

"Очаквам победа срещу Локомотив. Доволен съм от Желко Петрович, но не и от футболистите. Много от феновете не са доволни от играта. Футболистите да се стягат. Ако не се стягат, ще има промени. Това е”, отсече Самуилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти