Отличен Алберт Попов остана на косъм от класиране в Топ 10

Алберт Попов се класира на 12-о място в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Вал д’Изер. 22-годишният българин бе 17-и в първия манш, а във втория се представи още по-силно и успя да подобри класирането си. Състезанието бе спечелено по убедителен начин от французина Алекси Пинтуро. Представителят на домакините бе най-бърз в първия манш, а във втория беше не по-малко блестящ и с общо време от двата манша 1:47.91 минута зарадва френската публика. Втори се нареди шведът Андре Мирер, останал на 1.44 секунда зад победителя. Трети се нареди италианецът Стефано Грос, с изоставане от 3 стотни от Мирер. Страхотен втори манш направи норвежецът Хенрик Кристоферсен. Той се представи доста слабо в първия манш, но в крайното класиране зае четвърто място, като остана на една стотна от подиума.

Попов бе агресивен и в двата манша и в крайна сметка финишира на 2:48 секунди от Пинтуро. Той остана на 2 стотни от 11-ото място и на 13 стотни от класиране в Топ 10.

Много от участниците не завършиха първия манш, като сред отпадналите бяха французите Клеман Ноел, Жан-Баптист Гранж и Жулиен Лизеру. Швейцарецът Рамон Ценхойзерн пък допусна грешка във втория манш и не записа резултат, въпреки че бе с отличен шанс за място в тройката.

Слаломът трябваше да се проведе вчера, но лошите атмосферни условия принудиха организаторите да го отложат за днес. ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ ВИЖТЕ ТУК!

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти