Конте към феновете: Имаме нужда от подкрепа, а не от освирквания

Водачът в Серия "А" Интер не успя да победи гостуващия Рома (0:0) и този резултат не се хареса на наставника на "нерадзурите" Антонио Конте. Той отчете, че неговият отбор е бил по-близо до трите точки, но в същото време предупреди феновете, че не бива да очакват тимът да побеждава във всеки мач.

"Ако трябва да обобщим, играч на мача стана Антонио Миранте, а съперникът нямаше нито един опасен удар в очертанията на вратата ни. Притежанието на топката не значи много в съвременния футбол. С пресата си затруднихме гостите, но не се възползвахме от създадените положения. В такива дербита е необходима пределна концентрация. Ако бяхме по-решителни, щяхме да спечелим", каза Конте.

"Имахме добри моменти, имаше и грешки. Не е хубаво, че в някои ситуции публиката изрази недоволството си с освирквания. Всеки фен трябва да помага на отбора в трудните мачове. Не забравяйте, че много от футболистите ни са млади и тепърва свикват да играят на "Сан Сиро", продължи треньорът на Интер.

"Сега най-важното е да стигнем до зимната пауза с добри резултати. Вярно е, че скамейката ни е доста къса, но момчетата дават всичко от себе си. Предстои ни важен мач с Барселона. Не искам да говоря за контузените. Тези, които са здрави, ще се постараят да постигнат това, към което се стремим", добави Конте.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти