Автогол помогна на Хърватия за обрат

В последния си мач за 2019 година Хърватия победи с 2:1 Грузия. Контролата се игра в Пула, а домакините направиха обрат, с който зарадваха местните фенове. Гиорги Абуряня откри за грузинците в 18-ата минута, но техният капитан Гурам Кашия си вкара автогол в 25-ата. След почивката Иван Перишич донесе успеха на Хърватия.

Лошата новина за домакините беше контузията на Никола Влашич. Халфът на ЦСКА (Москва) влезе като резерва в средата на втората част, но в 81-ата минута напусна принудително след сблъсък с противников играч. Първите прогнози са, че травмата му не е сериозна.

Селекционерът на Хърватия Златко Далич направи доста промени в състава в сравнение с победата над Словакия с 3:1 в последната евроквалификация. С капитанската лента излезе Перишич, а шанс от първата минута получиха Доминик Ливакович, Дуйе Чалета-Цар, Борна Баришич, Дино Перич, Милан Бадел, Матео Ковачич, Марио Пашалич и Мислав Оршич. 

При гола на Грузия стражът Ловре Калинич не се намеси убедително, но след това домакините изцяло доминираха. Кашия реагира лошо след центриране на Оршич и си заби автогол за 1:1, а през второто полувреме хърватите продължиха да атакуват и в 53-ата минута Перишич опъна мрежата след асистенция на капитана на Хайдук (Сплит) Йосип Юранович. До края два големи пропуска направи Анте Ребич.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти