Меси измъкна в последния момент победата от ръцете на Суарес в дербито между Аржентина и Уругвай (видео)

Гол на Лионел Меси от дузпа в 92-рата минута спаси Аржентина от загуба в контролата с Уругвай, играна на стадион "Блумфийлд" в Тел Авив. Двата отбора завършиха 2:2, изигравайки истинско южноамериканско дерби въпреки приятелския характер на двубоя. Главни действащи лица в него бяха звездите на Барселона Луис Суарес и Лионел Меси. И двамата записаха по гол и асистенция. Единсон Кавани и Серхио Агуеро също се разписаха, за да направят този двубой още по-интересен.
В състава на Аржентина имаше четири промени в сравнение с дербито с Бразилия. Саравия, Акуня, Дибала и Агуеро започнаха, а Фойт, Мартинес и Ло Селсо останаха на скамейката за началото. Окампос пропусна двубоя. Точно толкова бяха и рокадите сред 11-те на Уругвай в сравнение с контролата с Унгария. Кампаня застана на вратата. Касерес, Торейра и Весино също стартираха.

Големите звезди на Барселона Лионел Меси и Луис Суарес, които този път бяха в ролята на съперници, започнаха от първата минута.

Аржентина стартира по-добре и владееше в по-голяма степен топката, но без да стига до особени положения. Оскар Табарес трябваше да направи принудителна смяна още в 17-ата минута, тъй като Себастиан Коатес получи контузия и бе заменен от Гонзалес.

В 20-ата минута Уругвай организира добра атака. Виня проби добре отляво и пусна по земя към Суарес, който засече, но се получи рикошет в Песея и топката избяга от вратата. Няколко минути след това Агуеро се освободи много елегантно от Касерес отляво на нападението на Аржентина, но Годин блокира центрирането му.

Пет минути след това Дибала вкара гол, който правилно бе отменен заради негова игра с ръка преди удара. Минута преди края Лионел Меси получи шанс да изпълни фаул от много добра позиция. Той прехвърли стената, но Кампаня улови без особен проблем.   Аржентина опита натиск в началото на втората част. В 54-тата минута Меси насочи топката към долния десен ъгъл, но Кампаня изби. В 63-тата минута Аржентина изравни, след като Агуеро бе изпуснат и засече на близката греда центриране от фаул на Меси - 1:1. Само пет минути след това обаче Луис Суарес възстанови аванса на Уругвай след добро изпълнение на пряк свободен удар и неособено прецизна намеса на Андрада, който докосна топката, но не успя да спре пътя й към вратата му. Агуеро и Дибала пропуснаха добри шансове да изравнят, след като стреляха неточно. В 90-ата минута Кампаня се намеси страхотно и спаси силен удар с глава на Агуеро. Секунди след това обаче Аржентина получи дузпа за игра с ръка на Касерес. Меси изпълни безупречно наказателния удар, с който донесе равенството на своя отбор. Това бе гол №70 за него с националния отбор. МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички