Зенит нямаше проблеми в Самара (видео)

Шампионът Зенит победи като гост Криля Советов с 2:0 и ще остане начело и след 14-ия кръг в Премиер лигата, независимо от резултатите в останалите мачове. Юрий Жирков откри резултата в 28-ата минута с мощно воле, а буквално в последната секунда Артьом Дзюба завърши перфектна контраатака, организирана от Сердар Азмун.Питерци не оставиха никакви съмнения в презъзходството си и през цялото време доминираха. Криля Советов имаше солидна подкрепа от трибуните на "Самара Арена", но футболистите на Миодраг Божович не успяха да се противопоставят на гранда от Санкт Петербург.Далер Кузеяв и Себастиан Дриуси пропуснаха положения за Зенит в началото. Гредата също попречи на аржентинеца да се разпише, но това стори Жирков в средата на полувремето. Ветеранът проследи полета на отклонена от защитник на домакините топка след центриране на Вилмар Бариос и с безкомпромисен удар от въздуха я заби под гредата.През втората част единствено блестящите намеси на Сергей Рижиков запазиха интригата. Стражът на Криля Советов отрази опасни изстрели на Жирков и Азмун. В 86-ата минута самарци стигнаха до единствената си голова ситуация, но Александър Гацкан прати топката над вратата.

Дълбоко в добавеното време Азмун се измъкна от двама противникови играчи, напредна и пусна перфектен пас към Дзюба. Таранът на Зенит имаше достатъчно време да се прицели и да разстреля Рижиков.

Това е трета поредна победа за Зенит, който вече има 32 точки - с три повече от Ростов и Локомотив (Москва), който днес загуби от Спартак (Москва). Криля Советов също беше в серия от три победи, но след днешното поражение остана на -о място с актив от 17 точки. 

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички