Зьолден традиционно открива новия сезон в алпийските ски

Най-добрите скиори на планетата се подготвят за завръщането си на глетчера Ретенбах за традиционното начало на новия сезон в алпийските ски в зимния център Зьолден. Благодарение на височината си от 3000 метра условията за каране обикновено са добри за старт на кампанията и три дни преди официалното начало в събота асистент-директора по състезанията на FIS (Световната федерация по ски) Маркус Маир даде “зелена светлина” за първия кръг от Световната купа.
ВИЖТЕ НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТИ ЗА НОВИЯ СЕЗОН ПРИ ДАМИТЕ На 26 октомври зрителите отново ще могат да видят любимците си в действие и да маркират края на дългото очакване за нови емоции на висока скорост. В събота първи на трасето ще излязат ледените кралици за гигантския слалом, а в неделя е ред на джентълмените. ВИЖТЕ НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТИ ЗА НОВИЯ СЕЗОН ПРИ МЪЖЕТЕ

Естествено, суперзвездата на САЩ Микаела Шифрин ще бъде амбицирана да защити големия си кристален глобус, а сред конкурентките й ще бъдат “ветераните” в гигантския слалом Теса Уорли (Франция), Виктория Ребенсбург (Германия) и Федерика Бриньоне (Италия). При мъжете се очаква да бъде изключително интересно състезание с главни герои Хенрик Кирстофершен (Норвегия) и Алексис Пентюро (Франция), които ще се опитат да запълнят празнината, оставена след отказването на неоспоримия крал Марсел Хиршер.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти