Зьолден традиционно открива новия сезон в алпийските ски

Зьолден традиционно открива новия сезон в алпийските ски
Най-добрите скиори на планетата се подготвят за завръщането си на глетчера Ретенбах за традиционното начало на новия сезон в алпийските ски в зимния център Зьолден. Благодарение на височината си от 3000 метра условията за каране обикновено са добри за старт на кампанията и три дни преди официалното начало в събота асистент-директора по състезанията на FIS (Световната федерация по ски) Маркус Маир даде “зелена светлина” за първия кръг от Световната купа.
На 26 октомври зрителите отново ще могат да видят любимците си в действие и да маркират края на дългото очакване за нови емоции на висока скорост. В събота първи на трасето ще излязат ледените кралици за гигантския слалом, а в неделя е ред на джентълмените.

Естествено, суперзвездата на САЩ Микаела Шифрин ще бъде амбицирана да защити големия си кристален глобус, а сред конкурентките й ще бъдат “ветераните” в гигантския слалом Теса Уорли (Франция), Виктория Ребенсбург (Германия) и Федерика Бриньоне (Италия). При мъжете се очаква да бъде изключително интересно състезание с главни герои Хенрик Кирстофершен (Норвегия) и Алексис Пентюро (Франция), които ще се опитат да запълнят празнината, оставена след отказването на неоспоримия крал Марсел Хиршер.

Още от Зимни спортове

Виж всички