Гол на дебютант остави Манчестър Юнайтед на две точки от зоната на изпадащите (видео)

Лошата серия на Манчестър Юнайтед продължи и отборът на Оле Гунар Солскяер загуби с 0:1 от Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк". Това бе трети мач без успех за "червените дяволи" в Премиър лийг, като две от тези срещи завършиха с поражения за Юнайтед. След изиграването на осем кръга отборът има само девет точки и е на два пункта от зоната на изпадащите. Единственото попадение днес реализира 19-годишният Матю Лонгстаф (72'), който дебютира в Премиър лийг.

За Нюкасъл това е втора победа в първенството през този сезон и първа такава на "Сейнт Джеймсис Парк". Манчестър Юнайтед пък няма успех като гост от 6 март, когато "червените дяволи" изненадаха всички и победиха Пари Сен Жермен на "Парк Де Пренс" в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Стийв Брус беше направил цели шест промени в сравнение със злощастния мач с Лестър преди седмица, когато "свраките" загубиха с 0:5. Матю Лонгстаф дебютира в Премиър лийг. Шон Лонгстаф, Киърън Кларк, Алан Сент-Максимин, Джетро Вилемс и ДеАндре Йедлин също стартираха.

Три бяха промените в състава на Манчестър Юнайтед в сравнение с дербито с Арсенал. Диого Далот, Фред и Хуан Мата започнаха за сметка на Виктор Линдельоф, Пол Погба и Джеси Лингард.  През първата част "червените дяволи" владееха повече топката, но по-опасните атаки бяха организирани от "свраките". Двете най-добри възможности за гол се получиха малко преди да изтече половин час. Първо, 19-годишният Матю Лонгстаф отправи страхотен изстрел, след който топката разтресе напречната греда. Малко след това Шер засече с глава центриране от корнер на Шонг Лонгстаф, но прати топката над вратата. В 39-ата минута Алмирон изскочи зад отбраната, но Магуайър блокира изстрела му. В самия край на първата част именно Магуайър пропусна най-чистата възможност за Манчестър Юнайтед, след като бе оставен сам и засече с глава центриране от корнер, но не успя да насочи топката към ъгъла на вратата, а я изпрати встрани от нея. В 59-ата минута сантиметри не достигнаха на Джеймс да засече центриране на Перейра към далечната греда. Пет минути след това Анди Керъл, който се появи като резерва, засече с глава центриране на Матю Лонгстаф, но топката премина над вратата. Гостите увеличаваха натиска в тези минути. На два пъти Фабиан Шер с блестящи намеси в защита предотвратяваше опасности пред вратата на Дубравка. Точно в този добър момент за "червените дяволи" Нюкасъл нанесе своя удар. Сент-Максимин проби през центъра, след което пусна към Джетро Вилемс отляво. Холандецът финтира с лекота двама съперници и върна към Матю Лонгстаф, който със страхотен удар по земя от 25 метра прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Де Хеа. Юнайтед не успя да промени нищо до края. Това означаваше трета загуба за "червените дяволи" в Премиър лийг след осем изиграни кръга. Нюкасъл вече има осем точки - една по-малко от днешния си съперни. МИНУТА ПО МИНУТА ТУК! СТАТИСТИКА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички