Георги Младенов: Когато следваш мечтите си, съдбата ти се отблагодарява

Легендата на Левски Георги Младенов говори пред медиите след финалната среща в турнира за efbet Купа на България. Домакините от Левски Лукойл победиха Балкан (Ботевград) с 86:78 и спечелиха отличието за втора поредна година.

“Един финал винаги е емоционален, когато играе Левски, няма да крия, че съм от Левски. Не е нужно да ви казвам. Много години от живота ми минаха в Левски. Надявах се Левски да победи. Сега съм и двойно ангажиран. Синът ми е в този отбор. Стана добър мач. Поздравявам отбора на Левски, поздравявам и отбора на Балкан, който се бори до последно и направи така, че да има баскетболен празник”, каза Младенов в зала “Универсиада”.

“Той го нямаше две години в баскетбола. Контузии, операция, шест месеца изчакване. Това дефакто са му първите три месеца с отбор в последните три години. Всичко зависи от него. Той мечтае, той има сънища, той иска да играе баскетбол и да отиде на съвсем друго ниво. За него мечтите Евролига и НБА са като събуждане. Пожелавам му да е жив и здрав и да следва мечтите си. Когато следваш мечтите си, съдбата ти се отблагодарява”, бяха думите му по адрес на синът му Борислав, който носи “синия” екип сега.

“Доста такива мачове съм гледал и особено съм изиграл. Левски доминираше през целия мач. Имаше спадове и за двата отбоар. Балкан много добре знае какво трябва да се направи, когато се върнат. Но Левски имаше повече енергия, повече емоция. Поздравявам и двата отбора”, завърши той.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти