Марсилия преодоля Страсбург за Купата

Отборът на Марсилия допълни четвъртфиналистите в турнира за Купата на Франция, след като преодоля Страсбург с 3:1. Успехът не дойде никак лесно за южняците, които страдаха в края, но гол на защитника Бубакар Камара дълбоко в добавеното време сложи точка на надеждите на елзасците.
За Марсилия спечелването на Купата на Франция е приоритет и единствен възможен трофей през сезона, тъй като в шампионата трудно може да бъде догонен лидерът Пари Сен Жермен. Срещу Страсбург в игра се появи звездата Димитри Пайе, който пропусна домакинството срещу Анже (0:0) от Лига 1.
Марсилия “спука гуми” срещу Анже (видео)
След много силно първо полувреме Марсилия успя да си осигури аванс от два чисти гола, като направи и много пропуски. Резултатът откри Буна Сар в 32-ата минута след продължителен самостоятелен рейд. В 43-ата Пайе удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Карол. През втората част елзасците сериозно притиснаха своя съперник и стигнаха до гол брез Бенжамен Корне след един час игра. Адриен Томасон вкара, но голът му беше отменен. Страсбург търсеше изравняване до самия край и сериозно притесни домакините. Голът на Камара в края обаче сложи точка на спора и така Марсилия стигна до четвъртфиналите за първи път от сезон 2017/2018, когато загуби в тази фаза от ПСЖ.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти