Федерер разкри какво няма да направи никога отново

Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер разкри по време на пресконференцията си след мача си с Мартон Фучович от четвъртия кръг на Australian Open, че не е фен на ледената баня - метод за възстановяване, използван от редица спортисти. Федерер оцеля в тежък 4-часов мач от третия кръг с австралиеца Джон Милман, в който губеше с 4:8 в решаващия дълъг тайбрек на петия сет, но в крайна сметка измъкна победата с 10:8. Срещу Фучович днес 38-годишният швейцарец изигра един сет по-малко - 4:6, 6:1, 6:2, 6:2, като затвори срещата за 2 часа и 11 минути.

“Не съм от тези, които правят ледена баня. Пробвах веднъж, не ми хареса и никога няма да го направя отново. Продължавам да разчитам на същите неща за възстановяването ми, които винаги съм правел - опитвам се да спя достатъчно, масаж, гимнастика - това е. Най-важното е след такъв мач (като този с Милман - б.р.) да нямаш контузии.
Федерер мина през Ада, за да преодолее Милман в Мелбърн
Всъщност аз съм много щастлив от това как се чувствам, имайки предвид възрастта ми и всичко, през което съм минал в моята кариера”, обясни Федерер, който в следващата фаза ще се изправи срещу американеца Тенис Сандгрен.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти