Първият гол на Мойс Кийн даде добро начало на Евертън, но краят бе кошмарен (видео)

Евертън загуби аванс от два гола срещу Нюкасъл и в крайна сметка взе само точка от домакинството си на "свраките" след кошмарни за "карамелите" заключителни секунди, в които тимът на Карло Анчелоти допусна две попадения. Мойс Кийн (30') даде аванс на "карамелите" с първия си гол за клуба, а Доминик Калвърт-Люин (54') удвои с десетия си гол във Висшата лига през този сезон. В добавеното време два гола на Флориан Лежюн (94', 95') попариха радостта на домакините. Във втори пореден мач "свраките" успяха да стигнат до решителни голове в последните секунди, след като преди няколко дни победиха и Челси с попадение в 94-тата минута. Джибрил Сидибе и Морган Шнайдерлин започнаха за домакините. Ричарлисон, Гилфи Сигурдсон и Алекс Иуоби пропуснаха и този двубой заради контузии. Стив Брус направи четири промени в сравнение с двубоя с Челси, който "свраките" спечелиха с 1:0 с гол в 94-тата минута. Мат Ричи, Шон и Матю Лонгстаф и Кристиан Атсу попаднаха в титулярния състав. Джонджо Шелви остана на скамейката за началото, докато Алан Сент-Максимин изненадващо бе извън групата.

Евертън очаквано доминираше и владееше повече топката, но без в началото да създава някакви особени положения пред вратата на Дубравка, който спаси два удара от далечна дистанция на Сидибе и Мойс Кийн. 

В 28-ата минута именно Кийн даде аванс на домакините с първи си гол за Евертън. Калвърт-Люин добре отклони към Бернард  дълго подаване на Мина. Бразилецът прехвърли бранителите на Нюкасъл с качествено подаване към Кийн, който стреля ниско - 1:0.

След гола Нюкасъл се поотвори и започна да атакува по-често, но "свраките" не успяваха да завършат добре нападенията си.

В 51-вата минута Бернард пропусна страхотна възможност да удвои, след като бе изведен от Уолкот и копна добре топката, но прехвърли не само Дубравка, но и вратата. Две минути след това обаче резултатът бе 2:0, след като Калвърт-Люин получи от Дин в наказателното поле, а Ласелс го улесни след неумелия си опит да се намеси. Нападателят стреля хладнокръвно покрай Дубравка.

В 78-ата минута за малко Жоелинтон не си отбеляза автогол. В добавеното време обаче се случи нещо, което никой не можеше да предвиди на фона на играта през 90-те минути. В 94-тата  Флориан Лежюн намали след атрактивна задна ножица, дошла след разбъркване след корнер. Секунди след това отново французинът успя да добута топката след голямо разбъркване в малкото наказателно поле. Пикфорд опита да улови, но технологията на голлинията показа, че топката е преминала - 2:2. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички