Хошу заработи 43 хил. долара на старта на Шампионските плувни серии

Катинка Хошу продължава да използва всяка възможност да припечели, след като прибра 43 000 долара от участието си в първия турнир от второто издание на Шампионските плувни серии на ФИНА.Желязната лейди от Унгария заработи с $10 000 повече от втората – Раноми Кромовиджожо (Нидерландия), въпреки че не скочи в щафети и повечето пари дойдоха от трети и четвърти места в състезанието в Шенжен (Китай).

В надпреварата участват само по четирима плувци на дисциплина.

Хошу, която е звезда и в Световната купа и Международната плувна лига, стартира по традиция на най-много дисциплини – 6. Миналата година тя завърши втора в генералното класиране, прибирайки 123 хиляди долара.

В Шампионските серии участват само поканени от централа, по четирима в дисциплина, оформящи суперфинал. Звездите са актуалният олимпийски и световен първенец (както и медалистите), настоящият световен рекордьор и лидерът в световната ранглиста и победители за Световната купа.

Първият прибира 10 000 долара, вторият 8000, третият 6000, а четвъртият 5000.  Шампионите при щафетите си поделят 16 000. За световен рекорд се дават 20 хиляди.

BGswim.com

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти