Новият капитан на Шалке 04 чака повиквателна от Испания

Новият капитан на Шалке 04 Омар Маскарей твърди, че заслужава да стане част от националния тим на Испания. 26-годишният юноша на Реал Мадрид никога досега не е получавал повиквателни за “ла роха”.“Ако бъда повикан в отбора на Испания, ще се сбъдне детската ми мечта - заяви Маскарей пред t-online.de. - В Испания растеш с идеята, че до националния тим се стига само ако играеш за Реал, Барселона или от няколко години насам и за Атлетико Мадрид. Но, честно казано, мисля, че сега и аз съм в добра позиция. Играя редовно и сега даже вече съм капитан на отбора си, който е един от най-големите в Германия, ако не и в Европа. Във форма съм и се намирам в най-добрите си години като футболисти. Така че защо не? Готов съм.”Маскарей действа като централен полузащитник. Toй има само един двубой за Реал Мадрид в Ла Лига. Клубът го преотстъпваше в Дарби Каунти и Спортинг Хихон, след което през 2016-а година го продаде на Айнтрахт (Франкфурт) за 1 млн. евро. Испанският клуб обаче включи клауза, според която може да си го откупи срещу 4 млн. евро. Точно това се случи през лятото на 2018-а година, като “лос бланкос” веднага го трансферираха в Шалке за 10 млн. евро.

От началото на сезона в Бундеслигата Маскарей е взел участие във всички срещи на “миньорите”. Преди няколко дни той наследи капитанската лента от Александер Нюбел, който беше разжалван заради отказа си да подпише нов договор.

Неговата прабаба е от Екваториална Гвинея. По тази причина през 2012-а година африканският тим му прати повиквателна и той замина на лагер, но в последния момент се отказа да играе, за да запази правото си един ден да облече екипа на Испания.

Още от Футбол свят

Виж всички