Херта продължава с добрите резултати

Херта записа трета пореда от четирите си мача след подновяването на Бундеслигата. Тимът от Берлин спечели домакинството си срещу Аугсбург с 2:0 и вече няма загуба в шести пореден шампионатен двубой. Във всички тези срещи отборът вкарва по два или повече гола. По този начин продължи и добрата серия на Бруно Лабадия, който пое тима по време на принудителната пауза. Неговият Дилросън откри резултата в 23-ата минута, а в самия край влезлият като разерва Пьонтек удвои аванса на берлинчани.

При първата възможност, в която Херта получи повече пространство да развие атака, домакините поведоха. Лукебакио получи топката на добра позиция и стреля, вратарят Луте спаси отлично, но нямаше шанс при добавката на Дилросун, който финтира бранител на съперника преди да насочи топката към мрежата.

След попадението тимът на Лабадия имаше инициативата и Лукебакио на два пъти можеше да удвои преднината. Ибишевич също се размина с гола, след като Луте направи блестящо спасяване.

Малко след почивката Аугсбург пропусна да изравни, след като Саренрен-Базее от пет метра прати топката над вратата. Хайко Херлих бе направил две промени за началото на второто полувреме и отборът му изглеждаше доста по-добре, като играта бе равностойно след почивката. Това обаче не се отрази на резултата.

Херта се справи с опита на съперника да се върне в мача и в самия край стигна до второ попадение. Бърза атака завърши с подаване на Дарида към влезлия като резерва Пьонтек и полякът с нисък удар сложи точка на спора.

След тази победа берлинчани се изкачиха на девето място. Аугсбург пък е 14-ти и се доближи до опасната зона. Тимът на Херлих има преднина от само четири точки преди Фортуна Дюлселдорф, който заема мястото, пращащо на плейоф за оцеляване.

СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички