Затворени глетчери могат да провалят сезона на Радо Янков

Пандемията от коронавирус не само провали края на миналия, но е на път да спъне подготовката и за новия сезон на най-добрия ни сноубордист Радослав Янков.Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за 2016 г. разказа пред bTV, че има вероятност глетчерите в Австрия и Швейцария да бъдат отворени само за местни жители и спортисти и да не се допускат хора от други държави.“Това тотално ще обърка подготовката ни, защото имаме намерение да я започнем на сняг с месец по-рано от преди - през август заради по-ранното приключване на миналия сезон”, обясни 30-годишната звезда.

Освен последните два кръга от Световната купа през март, Радо пропусна да направи на сняг и важното тестване на екипировката за новия сезон.

“Откакто останах у дома в Чепеларе след 3 март, не съм спирал да тренирам. Ако бях пропуснал този период, после нямаше как да го наваксам, уточни Янков. - Имам доста уреди в дома си, които съм събирал през годините и тренирах в двора, докато не можеше да се излиза. Сега вече съм на колелото в планината. Приятно ми беше да остана толкова дълго с близките си, но вече е време да се разделим, за да започна отново да практикувам спорта, който ми е на сърцето.”

Радо разкри още, че използва и валяк за сгъстяване на тревата като упражнение за баланс.

“Падам си маниак на това райграсът в малкото ми дворче да изглежда перфектно и често минавам отгоре, за да се сгъстява тревата. Също толкова внимателен съм към доматите си. Имам малък парник с около 40-ина корена. Гледам ги изцяло като био - без изкуствени торове и препарати, само с вода”, сподели още сноубордистът, който научил много за градинарството от баща си.

“Телеграф”

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти