Атлетико Мадрид набеляза заместник на Партей

Атлетико Мадрид вече има готов вариант, ако продаде халфа Томас Партей през лятото. На "Уанда Метрополитано" са набелязали подходящ заместник на ганаеца и това е Алан Маркес от Наполи, твърди "Мундо Депортиво".В последните седмици все по-усилено се говори, че Партей може да напусне Атлетико през лятото. Халфът има клауза за откупуване от само 50 милиона евро, която изкушава доста отбори. Смята се, че той е трансферна цел на английските Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Симеоне не иска да се разделя с 26-годишния играч, който се превърна във важен стълб в неговата схема. Той се надява да убеди играча да подпише нов дългосрочен договор. Ако това не се случи, няма да е изненада да се стигне до раздяла през лятото.

Наставникът обаче е подготвен и за този вариант. Ако Партей си тръгне, Атлетико ще опита да го замени с халфа на Наполи Алан. Симеоне дори има и още един вариант в лицето на Мауро Арамбари от Хетафе, но към него ще се насочи в краен случай, ако преговорите за бразилеца не доведат до желания край.

Още от Футбол свят

Виж всички